Gezonde voeding

Gezonde voeding geeft je energie

Voeding is de brandstof van ons lichaam. Voeding kan ons energiek en sterk maken, maar voeding kan ook energie nemen en ons uitputten. Wanneer je veel last hebt van stress, chronisch vermoeid bent  of tegen een burn out aan zit heb je die brandstof hard nodig. Wanneer je langere tijd onder stress hebt geleefd bestaat de kans dat je last hebt van bijnieruitputting. Dan is een goed eetpatroon extra belangrijk.

Voeding als verslaving

Voeding geeft ons energie, maar voeding kan ons ook uitputten en moe maken. En dan dreigen we in een vicieuze cirkel terecht te komen: omdat we moe zijn kiezen we de verkeerde voedingsmiddelen om onszelf op te peppen. Denk aan  voedsel met geraffineerde suikers, E-nummers,  vette snacks en alcohol. En juist die voedingsstoffen kunnen een verslavende werking hebben.

Pure producten

 Ieder mens heeft voedsel nodig wat qua lichaamsbouw en omstandigheden bij hem/ haar past. Het is belangrijk om gevarieerd en niet te veel te eten, voeding die jij lekker vindt en die bij jou past. Je kunt het beste kiezen voor zo min mogelijk bewerkte, pure producten. Dus geen sauzen uit pakjes en kant en klaar maaltijden. We zijn in deze maatschappij verslaafd geraakt aan voedsel dat ons moe maakt, suiker is daar een duidelijk voorbeeld van.

We gaan op zoek naar de voeding die jou energie geeft en sterker maakt. Dat doen we in jouw tempo en op een manier die bij jouw leven en smaak past.