Waar kom jij s’ochtends voor je bed uit?
18 augustus 2017
Waarom goede voornemens slechte voornemens zijn
9 januari 2018
Waar kom jij s’ochtends voor je bed uit?
18 augustus 2017
Waarom goede voornemens slechte voornemens zijn
9 januari 2018
Toon alles

Herfst start al op 7 augustus!

 

Dat klopt niet, de herfst begint pas 21 september toch?

Als je goed naar de natuur kijkt en voelt is de herfst al een klein beetje begonnen. Hier en daar wat kleurverschillen en dorre bladeren…de dagen worden al duidelijk korter.

Ik leef graag met het ritme van de natuur en een van mijn inspiratie bronnen is Jaap Voigt (Leven en werken in het ritme van de seizoenen). Volgens hem begint de herfst  op 7 aug en heeft zijn hoogtepunt op 21 sept, waarna 6 weken later de start van de winter op 7 nov begint. Een ritme wat naar mijn gevoel wel klopt. We vieren toch ook de langste dag, dat voelt voor mij het hoogtepunt van de zomer! Ik neem je nog even verder mee in zijn woorden.

In de herfst heeft de tijd een andere werking dan in de zomer
In de zomer geeft de tijd maximale groei.
In de herfst geeft de tijd rijpheid.

In een mensenleven is de herfst de middelbare leeftijd (42-63 jaar). Het is de tijd waarin de mens zijn richting heeft gevonden en hard werkt om zijn taken te volbrengen. En dus verder gaat  rijpen… Hoe is dat voor jou? Zit jij ook in deze leeftijdsgroep ? En heb jij je richting in je leven al gevonden? Soms heb je wat hulp nodig om je richting te vinden. Soms heb je wat omstandigheden nodig die zorgen voor jouw juiste rijping.

Ik kan je daarbij ondersteunen. Samen kijken we wat jij nodig hebt.

We onderzoeken:

  • Wat houdt jou tegen om jouw richting in jouw leven te vinden?
  • Wat heb je nodig om verder te rijpen?

Vaak heb je allerlei overtuigingen die je onbewust in de weg zitten. Door het er over te hebben en/of je naar je lichaam te luisteren kunnen ze bewust worden. Daarmee krijg je ook een keus: ga ik mijn leven voortzetten door in deze overtuiging te leven of laat ik deze overtuiging los samen met de herfst bladeren?

Ik daag je uit om jouw onbewuste overtuigingen te onderzoeken, samen met een RIJP iemand (ik ben 61 jaar en al aardig gerijpt geloof ik…., haha).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *