Halvarine, margarine of roomboter?
16 mei 2016
Whiplash en fibromyalgie vage aandoeningen? Voor mij is het zo helder als kristal!
24 april 2017
Halvarine, margarine of roomboter?
16 mei 2016
Whiplash en fibromyalgie vage aandoeningen? Voor mij is het zo helder als kristal!
24 april 2017
Toon alles

K3 = KerstKakkers en Kabouterdans

Afgelopen weken heb ik een paar leuke reisjes gemaakt:Een lang weekend Barcelona samen met mijn lief en een persoonlijke afsluitende innerlijke reis tijdens het laatste blok Familie-opstellingen opleiding Hylke Bonnema.

We hebben erg genoten van de sfeer in Barcelona,waarin mensen elkaar ” ieders eigen leven” laten. Heerlijke stad, waar we met een privegids op de fiets doorheen werden geloodst. Zo kwamen we ook op een markt terecht met kerstspulletjes. Naast de bekende figuren voor in de kerststal, was er ook een kraam met alleen maar Kakkers. Ik geloofde het eerst niet, maar het is echt waar! KerstKakkers: mannetjes en vrouwtjes die zitten te poepen!😫 Het staat symbool voor het loslaten van je shit. Wel een mooi beeld: de kerststal die je uitnodigt je shit los te laten…. Tegelijkertijd is het een teken van vruchtbaarheid: uit al die shit wordt vaak iets heel mooi nieuws geboren. De shit bevat de voeding voor het nieuwe! Een Catalaanse kerststal is niet compleet zonder Kakker!

Mijn innerlijke reis tijdens het afsluitende blok voltrok zich oa ook in een zweethut. Voor wie onbekend is met dit fenomeen: het is een oervolkeren ritueel, waarbij de windrichtingen staan voor aspecten in je zelf die je ruimte wilt geven. Zo staat het noorden bijvoorbeeld voor je verleden, je voorouders en het oosten voor het nieuwe. We zaten vlak naast elkaar in de zweethut, ik voelde me ook wat een Kakker: de shit van alles wat ik mee heb gekregen mag ik loslaten en tegelijkertijd zijn het ook de voedingsstoffen voor wie ik ben, Anna. Vanuit mijn angst en verlegenheid ontstaat er steeds meer lef en kracht.

Afgelopen jaar heb ik veel geleerd tijdens de opleiding. Ik ben nog bezig het te verteren, net zoals de afgevallen bladeren van de bomen die omgezet worden in vruchtbare compost. Daar is deze tijd erg goed voor: stilstaan en verteren wat ik het afgelopen jaar hebt binnengekregen aan voedingstoffen. Wat er uit ontstaat zien we wel weer in het voorjaar. Na al dat stilstaan en kakken ga ik nu eerst maar eens even lekker dansen op mijn favoriete nummer: de Kabouterdans van Kabouter Plop. Ik wens je: Fijne Kerst-Kakdagen😝!

Comments are closed.